• 8000 1008
  • P-Pk 9-17

Kā iemācīt sunim vienkāršus trikus un komandas?

12.08.2024

Izmantojiet INABA® uzkodas bez konservantiem, graudiem un krāsvielām, kas lieliski piemērotas komandu apguvei!

Daudzi suņu īpašnieki apdomā, vai ir nepieciešama viņu mājdzīvnieka apmācība. Tomēr jūs nevarat atteikties no suņa audzināšanas! Labi audzināts suns ir neagresīvs, ar citiem dzīvniekiem socializējies suns, kurš mierīgi staigā bez pavadas un kuram ir veselīgas attiecības ar saimnieku. Tas ir arī suns, kas reaģē uz elementārām komandām, labi jūtas viens mājās un gaida savu saimnieku tam paredzētā vietā. Pamatkomandu apgūšanu un paklausības apmācību atvieglos INABA® Churu uzkodas bez konservantiem, graudiem un krāsvielām. Pārbaudi, kā tos izmantot praksē, apmācot savu mīluli!

Kā sākt paklausības apmācību ar savu suni?

Daži noderīgi padomi Pirms uzsākt paklausības apmācību vai apgūt trikus vai komandas, ir vērts labāk izprast sava mīluļa personību. Dažādi suņi atšķirīgi reaģē uz iespēju apgūt jaunas komandas. Sunim no komandām var būt viegli apgūstamas, citas var būt diezgan grūti.

Vai plānojat iemācīt savam sunim komandas? Mēģiniet ievērot tālāk sniegtos ieteikumus:

  • Pielāgojiet mācīšanās tempu uzdevuma sarežģītībai un suņa intelektuālajām spējām.
  • Viena treniņa laikā koncentrējieties uz vienu vingrinājumu. Nemēģiniet mācīt mājdzīvniekam vairākus trikus vienas apmācības laikā. Tas ir vienkāršs veids, kā mulsināt savu suni un pārslogot viņu ar informācijas daudzumu, ko viņš nespēs atcerēties.
  • Sekojiet līdzi treniņu laikam. Vislabāk, ja viena nodarbības daļa nav vairāk par desmit minūtēm.
  • Pārliecinieties, ka jūsu suns treniņa laikā jūtas ērti. Ja redzat, ka viņš ir noguris vai aizkaitināms, dodiet viņam pārtraukumu. Mācībām ir jāsniedz prieks un jākļūst par izklaides veidu.
  • Izvairieties dot sunim komandas, kas rada diskomfortu vai sāpes. Tas ir svarīgi, īpaši, ja suns cieš no locītavu slimībām vai, piemēram, ekstremitāšu parēzes. Šajā gadījumā no treniņu programmas ir jāizslēdz lēkšana, skriešana un citas smagas fiziskās aktivitātes.
  • Saskaņojiet triku grūtības pakāpi sava suņa prasmēm. Pārāk augstas prasības var atturēt jūsu mājdzīvnieku no sadarbības uz ilgu laiku.
  • Lai pastiprinātu suņa pareizu uzvedību, apmācības laikā izmantojiet balvas. Viegli sagremojami un mazkaloriju kārumi ir ideāli piemēroti šim nolūkam, tos ir viegli sadalīt mazākās daļās un uzglabāt somā vai maciņā suņu gardumiem.
  • Mācīšanās un komandas: kādus treniņu gardumus izvēlēties savam sunim? Iesakām aromātiskas, veselīgas un garšīgas INABA® uzkodas, ko Euromonitor atzinis par labākajiem suņu gardumiem pasaulē.

    Lai apmācības gardumi patiešām mudinātu suni izpildīt doto komandu, trikam vai uzdevumam jābūt ar augstu garšas pakāpi. No otras puses, liels daudzums kārumu, ko izmanto apmācības laikā, ir tiešs veids, kā pavairot jūsu mājdzīvnieka lieko svaru vai aptaukošanos. Lai no tā izvairītos, ir vērts izvēlēties viegli sagremojamus un mazkaloriju kārumus ar enerģētisko vērtību, kas nepārsniedz 10% no jūsu mīluļa ikdienas kaloriju nepieciešamības. Komandu apgūšana noteikti būs efektīvāka ar japāņu zīmola INABA® suņu uzkodām. 2023. gadā Euromonitor novērtēja INABA® kārumus par suņu gardumiem numur 1 pasaulē. Nav brīnums: kumosiņi ar krēmīgu konsistenci un garšīgu garšu ir veselīgi, un tajā pašā laikā tiem ir suņu deguniem un vēderiem tīkama garša, smarža un konsistence!

    Kurus mazkaloriju INABA® suņu dresētājus izvēlēties, lai mācītu suņa komandas?

    Mīksti, daļēji mitri, mazkaloriju gardumi ir pieejami dažādās garšās. Lielākā daļa no tām ir vērtīgām uzturvielām bagātas uzkodas divās garšās: vistas un tunča. Pusmitrās vai slapjās suņu gardumus, no vistas krūtiņas filejas, tā ir gaļa no brīvi turētām cāļiem, kas audzēti stingri uzraudzītās fermās ģimenes saimniecībās Taizemē. Savukārt INABA® uzkodas ar tunci satur zivis, kas iegūtas atbildīgā un ilgtspējīgā veidā Klusā okeāna rietumu daļas neskartajos ūdeņos. Tunzivju zveju veic zvejas kuģu flote, kas ir sertificēta kā delfīniem droša zveja.

    INABA® dabīgie suņu kārumi bez konservantiem, graudiem un krāsvielām ir pieejami trīs sērijās:

    • Churu – krēmveida uzkodu līnija ar samtainu konsistenci un zemu kaloriju saturu.
    • Churu Bites – spilventiņu, kumosiņu formas smalki grauzdētas vistas gabaliņi ārpusē, ar krēmīgu Churu pildījumu iekšpusē.
    • Churu Rolls – nūjiņas no maigi grauzdētas vistas ārpusē un krēmīga Churu pildījuma iekšpusē.

    Kā veselīgas un garšīgas INABA® suņu uzkodas palīdzēs iemācīt jūsu sunim komandas "Sēdēt", "Padod ķepu" vai "Nāc pie manis"?

    Dabiski un ēstgribu rosinoši INABA® Churu, Churu Bites un Churu Rolls kārumi, kas ir piepildīti ar vērtīgām uzturvielām, ir lieliska izvēle ikvienam sunim. Viegli sadalīt mazākas daļas, varat tās dot savam sunim uzreiz pēc uzdevuma veiksmīgas izpildes. Pēc vairākām apmācībām, izmantojot INABA® uzkodas, to garša un smarža - saskaņā ar klasiskās kondicionēšanas koncepciju - radīs mājdzīvniekam beznosacījumu baudu. Šī apmācības metode tiek uzskatīta par efektīvu apmācības metodi gan suņiem, gan kaķiem. Treniņos kā atlīdzību par pareizi izpildītu uzdevumu, triku vai komandu izmantojiet pietiekami kompaktas konsistences uzkodas, piemēram, kraukšķīgus, veselīgus un garšīgus Churu Rolls vai Churu Bites gardumus. INABA® dabīgie suņu gardumi ilgāk saglabā garšu un svaigumu Japānas uzņēmuma INABA® uzkodu tūbiņas no Churu sērijas augsta mitruma, veselīgas barības suņiem ir iepakotas daudzslāņu paciņā ar aizsargājošu atmosfēru, padarot tās viegli atveramas. Cietais iepakojums arī garantē izcilu garšu un ilgstošu svaigumu, bez nepieciešamības pievienot garšām konservantus. Mazie un mīkstie INABA® gardumi bez konservantiem, graudiem un krāsvielām, kas izgatavoti no brīvās turēšanas standartos augušas vistas un tunča, kas iegūts izmantojot delfīniem drošas lomu iegūšanas metodes, nav ilgi jākošļā. Suns tos patērēs ātri, treniņa laikā nenovēršot uzmanību. Viegli norīt, sīkus gabaliņus vieglāk norīt: tas garantēs, ka pat rijīgāks suns, ēdot kārumus, neaizrīsies. Vai pēc treniņa ir palikuši daži treniņa kārumi? Veselīgas un garšīgas augstākās kvalitātes INABA® uzkodas ērti uzglabāsiet treniņu piederumu maisiņā vai ledusskapī. Šīs ir ideālas uzkodas, kas patiks visu izmēru un vecumu suņiem!

    Kā iemācīt savam sunim komandu "Sēdēt", izmantojot veselīgas un garšīgas INABA® suņu uzkodas, kas gatavotas no cilvēkiem paredzētām izejvielām?

    Apmācības ar suni, šo piedzīvojumu ir vērts sākt, apgūstot pamata, vienkāršas komandas. Viena no tām ir suņa reakcija uz komandu "Sēdēt". Jūs varat sākt apgūt šo komandu ar jebkuru suni neatkarīgi no tā vecuma, veselības stāvokļa vai šķirnes. Lai iemācītu sunim komandu "Sēdēt", rīkojieties šādi:

    • Piesaistiet un saglabājiet sava suņa uzmanību.
    • Turiet garšīgu un veselīgu Churu Bites vai Churu Rolls uzkodu tieši sava suņa deguna priekšā. • Dodiet komandu "Sēdēt".
    • Pēc komandas izrunāšanas pārvietojiet roku ar uzkodu virs kucēna vai pieauguša suņa galvas, lai viņam būtu jāpietupās, lai to sasniegtu.
    • Tiklīdz jūsu mājdzīvnieks apsēžas, uzdāviniet viņam INABA® gardumu, kas izgatavots no cilvēka uzturam paredzētām sastāvdaļām, un paslavējiet viņu priecīgā balss tonī.
    • Atkārtojiet komandu katru dienu, līdz suns sāk sēdēt, nenolaižot roku pret zemi.

    Kā izmantot dabiskus, žāvētus INABA® kārumus ar augstu mitruma līmeni, lai iemācītu komandu "Padod ķepu"?

    Pirmkārt, pārliecinieties, ka jūsu suns ir atpūties un mierīgs. Pirmos treniņus veiciet drošā vietā mājās. Nākamos treniņus varat pārcelt uz citām vietām. Tādā veidā jūs varat būt pārliecināti, ka jūsu mīlulis atkārtos vēlamo uzvedību neatkarīgi no ārējiem stimuliem. Sadaliet komandas “Dod savu ķepu” apguvi posmos:

    • Saspiestajā rokā paslēpiet augstākās kvalitātes dabīgās Churu Bites vai Churu Rolls garšas ar vistu un tunci.
    • Izstiepiet roku līdz suņa ķepas augstumam.
    • Ja jūsu mājdzīvnieks pakustina ķepu, piemēram, nedaudz paceļ, paslavējiet suni un uzdāviniet to.
    • Ja viņš nepaceļ ķepu, mudiniet viņu apsēsties. Pēc tam atkārtojiet visu procedūru.

    Kā apmācīt suni reaģēt uz komandu "Nāc pie manis"?

    Atgādināšana, t.i., komanda "Nāc pie manis" bīstamās situācijās var glābt jūsu mīluļa dzīvību. Tas ir īpaši svarīgi, ja suns dodas pastaigā uz nenožogotu dzīvojamo namu, parku vai dārzu. Komandas "Pie manis" vai "Atgriezties" vislabāk sākt apgūt, kad suns ir 6-8 nedēļas vecs. Šim nolūkam:

    • Novietojiet Churu Bites vai Churu Rolls aizvērtā rokā.
    • Apsēdieties uz zemes un izrunājiet komandu draudzīgā, bet stingrā balss tonī.
    • Ja jūsu suns skrien pie jums, piešķiriet viņam atlīdzību.
    • Nākamajā posmā palieliniet attālumu starp jums un jūsu mājdzīvnieku.
    • Pamazām palieliniet traucējošo faktoru daudzumu. Vingrojiet, piemēram, parkā, ārpus mājas, kopā ar citiem suņiem vai cilvēkiem.

    Kā iemācīt sunim komandas un vienkāršus trikus, izmantojot augstākās kvalitātes INABA® uzkodas - kopsavilkums.

    Kā redzat, jaunas komandas apguve prasa regularitāti un lielu atkārtojumu skaitu. Tas noteikti prasa daudz, nervu un pacietības no suņa saimnieka puses. Regulāras, īsas apmācību sesijas ir visefektīvākās. Turklāt, lai ātri sasniegtu rezultātus, vispirms ir jātrenājas kopā ar suni drošās vietās, bez liekas uzmanības novēršanas. Jo agrāk sāksi mācīties, jo labāk! Kucēni mācās ātrāk, tāpat kā bērni. Vai joprojām šaubāties? Atcerieties, ka paklausības apmācības vai dažādie suņu triku veidi sniedz daudz priekšrocību. Pirmkārt, tas ļauj sunim attīstīt spēju koncentrēties uz veicamo uzdevumu. Tas arī ļauj attīstīt lieliskas sadarbības formas ar īpašnieku. Daudziem suņiem tā ir lieliska iespēja pārvarēt savas bailes un vājās puses. Mēs ceram, ka japāņu zīmola INABA® garšīgās un veselīgās uzkodas, veselīga barība suņiem, palielinās jūsu mīluļa motivāciju izpildīt jūsu komandas un vingrinājumus. Lai auglīga mācīšanās un izklaidēšanās!

    Ziņas:

    Visas ziņas