• 8000 1008
  • P-Pk 9-17

Kaķis jaunās mājās - kā pieradināt kaķi ar INABA® gardumiem bez konservantiem, graudiem un krāsvielām?

12.08.2024

Kaķa pieradināšana pie jaunām mājām ir process, kas prasa saimnieka pacietību un sapratni. Svarīgi atcerēties, ka kaķa reakcijas var atšķirties atkarībā no pagātnes – kaķēns no kaķu audzētavas reaģēs savādāk nekā pieaugušais kaķis, kurš piedzīvojis daudzas negatīvas mijiedarbības ar cilvēkiem vai citiem dzīvniekiem. Cik ilgā laikā kaķēns un pieaugušais kaķis aklimatizējas jaunā vietā? Kā nomierināt savu kaķi un kā japāņu zīmola INABA® dabīgie gardumi palīdz tā adaptācijā? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem atradīsit zemāk.

Kaķa pirmā diena jaunās mājās

Apsverot jauna kaķa vai kaķēna socializāciju, ir vērts sākt ar jautājumu, no kāda vecuma viņus var adoptēt. Pēc ekspertu domām, labākais laiks kaķa paņemšanai no audzētavas, pagaidu mājām vai patversmes ir 8-12 dzīvnieka dzīves nedēļas. Agrīna atdalīšana no mātes var izraisīt kaķim milzīgu stresu un daudzas uzvedības problēmas, piemēram, pārmērīgas bailes, agresīvu uzvedību vai problēmas ar pakaišu kastes izmantošanu. Pirmās dienas jaunā vietā kaķēnam var būt diezgan liels izaicinājums. Šis periods tiek definēts kā adaptācija. Cik ilgā laikā kaķis pierod pie jaunas vietas? Trīs mēnešus veca kaķēna gadījumā adaptācija parasti ilgst apmēram nedēļu un palielinās līdz ar mājdzīvnieka vecumu. Tomēr atcerieties, ka norādītie laika periodi ir orientējoši, un pēdējais laiks, kad kaķēns pierod pie jaunajām mājām, ir atkarīgs no daudziem individuāliem faktoriem, piemēram, temperamenta, dzimuma, iepriekšējās pieredzes un socializācijas līmeņa pirmajās nedēļās un dzīves mēneši.

Cik ilgs laiks nepieciešams, lai pieaugušais kaķis aklimatizējas jaunā vietā?

Cik ilgi pieaugušam kaķim ir nepieciešams pierast? Tā kā pieaugušie ir stipri piesaistīti savai teritorijai, vides maiņa viņiem ir milzīgs izaicinājums, kas var ilgt pat vairākus mēnešus. Neatkarīgi no vecuma labi socializēti kaķi labāk reaģē uz izmaiņām. Šāda veida dzīvnieki vieglāk nodibina saites ar citiem saimniekiem un mājsaimniecības locekļiem, kā arī labāk panes citu dzīvnieku atrašanos mājā, kurā tie atrodas.

Kā pieradināt pieaugušu kaķi pie jaunām mājām?

Pieauguša kaķa pielāgošana jaunām mājām ir sarežģīts process, kas no saimnieka prasa lielu pacietību, iejūtību un izpratni par mīluļa uzvedību. Parasti šis process notiek posmos:

1. posms: izolācija: tas var ilgt no dažām stundām līdz dažām dienām. Šajā laikā kaķu tēviņš vai mātīte bieži meklē patvērumu nomaļās, klusās vietās, piemēram, zem gultas vai aiz mēbelēm. Viņš var izvairīties no ēšanas, dzeršanas un mijiedarbības ar savu aprūpētāju, kā arī var radīt tādas skaņas kā murrāšana vai šņākšana. Kāpēc kaķis ņaud jaunās mājās? Tā ir dabiska reakcija uz stresu, kas saistīts ar vides maiņu. Šajā posmā ir svarīgi nepiespiest kaķi atstāt savu drošo slēptuvi.

2. posms: izpēte: ilgst vidēji no dažām dienām līdz dažām nedēļām. Šajā periodā kaķis sāk pamazām pamest savu patversmi un atklāt jaunu vidi. Sākumā viņš parasti ir kautrīgs un piesardzīgs. Laika gaitā viņš kļūst ziņkārīgāks un interesējas par apkārtējo vidi. Tipiska kaķu uzvedība šajā posmā ietver pirmo saskarsmi ar cilvēkiem, klusu rotaļu un arvien drosmīgāku kaķa ēdiena trauciņa apmeklēšanu, izmantošanu.

3. posms: pieņemšana: šajā fāzē kaķis sāk jauno vietu uzskatīt par savu māju un veido uzticību saviem aprūpētājiem. Viņš kļūst daudz sabiedriskāks, atvērtāks glāstiem un kopīgām spēlēm. Tas bieži iezīmē savu teritoriju un parāda savas vēlmes un pašreizējos paradumus.

Kā sagatavoties sava ilgi gaidītā kaķa adopcijai?

Pirms uzņemat mazu kaķēnu vai pieaugušu kaķi zem sava jumta, sagatavojiet savu māju tā, lai tā piedāvātā telpa kaķim būtu droša un ērta. Lai to izdarītu, iekārtojiet vienu izvēlēto istabu atbilstoši jaunā īrnieka vajadzībām. Pārliecinieties, ka no blakus dzīvokļa vai istabas nav nevajadzīgu aksesuāru vai pārmērīgu stimulu, piemēram, trokšņa vai raudoša bērna. Lai saglabātu dzīvnieka higiēnu un komfortu, pārliecinieties, ka kaķa smilšu kaste nav novietota pārāk tuvu gultai vai barības un ūdens bļodām.

Pēc tam nodrošiniet savu māju, uzstādot logu aizslietņus un paslēpjot elektrības kabeļus. Pārliecinieties, ka nav augu, kas ir toksiski kaķiem. Laicīgi iegādājieties piederumus, kas nepieciešami jūsu mājdzīvnieka ērtai funkcionēšanai. Kaķa vajadzību sarakstā jāiekļauj pakaišu kaste, pakaiši, pilnvērtīga mitrā un/vai sausā barība, uzkodas, ūdens un pārtikas bļodas, gulta, rotaļlietas un skrāpējamais stabs. Ja kaķēns vai kaķis dodas pastaigās, var noderēt arī dzīvnieka izmēram pielāgota siksniņa.

Ar ko barot kaķi pirmajās dienās jaunās mājās? Izvēlieties labi zināmo INABA® kaķu barību un dabiskus gardumus, kas izgatavoti no cilvēkiem paredzētām izejvielām. Gatavojoties jauna kaķēna adopcijai, ir vērts parūpēties arī par sava ilgi gaidītā mīluļa atbilstošu uzturu. Stress var izraisīt jūsu mājdzīvnieka gremošanas problēmas. Lai no tiem izvairītos, iesakām barot kaķēnu vai pieaugušu kaķi ar to pašu barību, ko tas ēda pirms pārcelšanās. Kad jūsu kaķēns vai kaķis ir pieradis pie jaunās vietas, jūs varat pakāpeniski ieviest jaunus barības veidus, rūpīgi novērojot dzīvnieka reakciju uz izmaiņām uzturā. Papildus pilnvērtīgai mājdzīvnieku barībai ir vērts iegādāties arī dabīgus, viegli sagremojamus kārumus kaķiem. Īpaši iesakām, vērtīgu uzturvielu bagātus, viegli sagremojamus kaķu gardumus no japāņu zīmola INABA®. Katrs uzņēmuma piedāvātais produkts tiek ražots savās ražotnēs saskaņā ar stingriem FDA standartiem. Veselīgas un garšīgas INABA® uzkodas bez konservantiem, graudiem un krāsvielām tiek gatavotas tikai no sastāvdaļām, kas atbilst cilvēku pārtikas prasībām. Rezultātā gardumi kaķiem ar INABA® logotipu, kas izgatavoti no "cilvēka kvalitātes" izejvielām, ir augstākās kvalitātes produkti, kas apmierinās pat visprasīgāko kaķu gardēžu gaumi. Tie arī radīs pieaugušam kaķim vai kaķēnam lielāku vēlmi sazināties ar savu jauno saimnieku pirmajās dienās, jaunajā mājā.

Kā nomierināt kaķi jaunā vietā? Izmantojiet INABA® kaķu gardumus bez konservantiem, graudiem un krāsvielām!

Japāņu zīmola premium gardumi ir lielisks papildinājums jauna kaķa pamata uzturam. Pateicoties to daļēji mitrajai, gludajai konsistencei ar kraukšķīgu pārklājumu un citiem ģeniāliem risinājumiem, jūs varat tos barot kaķim tieši no rokas. Tā rezultātā veselīgas un garšīgas INABA® uzkodas var palīdzēt pieradināt jūsu kaķi pirmajās uzturēšanās dienās zem jūsu jumta. Jūs varat tos ievietot tieši sava mājdzīvnieka somā, piemēram, dažas minūtes pēc ierašanās jaunajā mājā. Arī kaķim sagatavotajā telpā vairākās vietās ir vērts novietot gardumus bez konservantiem, graudiem un krāsvielām. Izvēlieties nomaļus stūrus, kas atrodas jūsu mājdzīvnieka redzeslokā. Tāpat ir vērts pie kaķa gultas vai kastes novietot dažas mazkaloriju, bezgraudu, mitras INABA® uzkodas. Inaba Churu, Churu Rolls vai Churu Bites ar samtainu konsistenci un augstu mitruma līmeni ne tikai garšo garšīgi, bet arī ļauj vieglāk nodrošināt pareizu ķermeņa mitrināšanu stresa stāvoklī esošam kaķim, kurš izvairās no dzeršanas un ēšanas.

Pēc dažām dienām citos mājas stūros varat novietot arī dabīgas Inaba Churu, Churu Rolls vai Churu Bites garšas tunča vai brīvi turēto vistas gardumus. Vilinošā smarža un garša mudinās jūsu kaķi atklāt vairāk istabu jūsu mājā. Vai jūsu kaķis vai kaķēns šķiet mierīgs un relaksēts? Varat spert soli tālāk un sākt uzmanīgi spēlēties ar savu mājdzīvnieku, piemēram, ar labirintu, burbuļvannu vai kārumu bumbu. Meklējot rotaļlietas, lai atrastu tajās paslēptus ar rokām sagrieztus, atlasītus INABA® garšīgas filejas gabalus, tas noteikti sagādās jūsu kaķim daudz prieka!

Kādus INABA® kārumus izvēlēties savam jaunajam kaķim?

INABA® premium gardumi kaķiem piedāvā daudz iespēju izvēlēties. Kopš 1958. gada mājdzīvnieku barības tirgū veiksmīgi strādājošā zīmola sortimentā ir dažādas garšu kombinācijas, piemēram, tuncis, vista vai tuncis ar ķemmīšgliemēm. Vistas krūtiņas filejas delikateses nāk no brīvi turētām cāļiem, kas audzēti stingri uzraudzītās fermās ģimenes saimniecībās Taizemē. Savukārt tie, kuriem ir tunzivis, satur zivis, kas iegūtas atbildīgi un ilgtspējīgi Klusā okeāna rietumu daļas neskartajos ūdeņos. Tunci INABA® kaķu gardumos ķer zvejas kuģu flotes, kurām ir delfīniem drošas makšķerēšanas sertifikāts.

Dažādu garšu produktu nosaukumi ir: Inaba Churu, Inaba Churu Bites, Inaba Churu Rolls, Inaba Churu ® Skin&Coat, Inaba Ciao ® Juicy Bites, Inaba Churu Pops. Šīs mazkaloriju, bezgraudu, mitrās uzkodas atbalsta imūnsistēmas darbību un jūsu mājdzīvnieka ādas un kažoka veselīgo skaistumu. Turklāt tie atbalsta jūsu mājdzīvnieka muskuļu, nervu un reproduktīvo sistēmu stāvokli. Īpaši delikāti, veselīgi, mazkaloriju kārumi ir droši pat kaķiem, kuriem ir nosliece uz pārtikas nepanesamību vai alerģijām. Augstākās kvalitātes gardumus var dot ierobežotā daudzumā pat kaķiem ar lieko svaru vai aptaukošanos. Šis ir vienkāršs ceļš uz laimi un gandarījumu jūsu jaunajam kaķītim!

Ziņas:

Visas ziņas